Algemeen

Informatie over IBIS (Integraal Bedrijventerreinen Informatie Systeem)

Provincies en gemeenten vullen de database voor eigen gebruik, maar ook voor een groot aantal andere gebruikers.

  • (Hogere) overheden gebruiken IBIS om beleid te maken, de uitgifte van terreinen te monitoren ten opzichte van de prognoses (Bedrijfslocatiemonitor).
  • Gemeenten en regio's gebruiken IBIS om de regionale markt te monitoren, gemeentelijk of regionaal beleid te maken en de ontwikkeling van nieuwe terreinen invulling te geven.
  • Bedrijven (eindgebruikers) kunnen vaststellen waar nog terreinen beschikbaar zijn voor vestiging.
  • Vastgoedmarktpartijen kunnen de schaarste in regio's vaststellen en kijken wat voor aanbod in een bepaalde regio kan worden verwacht.

Doelstelling IBIS

Op deze site vindt u informatie over bedrijvenlocaties gebaseerd op de gegevens van de IBIS-werklocaties. U kunt alle gegevens die door de provincies jaarlijks bij de gemeenten zijn verzameld vrij toegankelijk raadplegen. Het eerste jaar waarvoor dit geldt is 2005. Het doel van de IBIS-inventarisatie is tweeledig: inventariseren van en informeren over alle uitgiftes op nieuwe bedrijvenlocaties in Nederland. De IBIS geeft tevens informatie over de planning van nieuwe werklocaties.

Casino mit PayPal Gamblingcomet mit Gewinnbeteiligung weisen den höchsten Prozentsatz an Wettauszahlungen auf. Sie sind von internationalen Behörden lizenziert und reguliert und haben daher einen guten Ruf und bieten ein umfassendes Spielerlebnis.
Ga terug